Київська міська дума — втрачена пам’ятка культури!
news-image

Кияни, а ви знали, що раніше в нашій чудовій столиці, прямо на Хрещатику, розміщувався будинок Київської міської думи?
Ця велична будова була спроектована видатним київським архітектором Олександром-Петром-Андріаном Шіле та мала цікавий архітектурний стиль, властивий типовим європейським будинкам. Загострені архітектурні елементи, фасад із колонами, християнська часівня на даху — усе дає видає суміш стилів бароко та класицизму.
І, незважаючи на те, що Київська міська дума не проіснувала й ста років, і була знищена в 1941-ому радянськими підпільниками, вона все ж таки, зробила ваговий внесок у культурний та соціально-економічний розвиток Києва.
Саме тут розміщувалася знаменита художня школа Миколи Мурашки — видатного українського живописця та громадського діяча.Також у будівлі думи діяв перший у Європі пункт нічних лікарських чергувань (спрощений аналог нашої сучасної швидкої допомоги). І це вже несподівано цікавий факт.
Але, на жаль, ця культурна пам’ятка не зберігалася до наших часів, і побачити її на власні очі ми можемо лише на старих фотографіях або листівках. Що вам і пропоную)

Тож, кияни, пишайтеся рідним місцем та бережіть будівлі архітектурного та культурного значення!


 

Новини
жов
18
2019
«Київський тиждень критики» — радість для кіноманів!

Друзі, попереду на нас чекають вихідні, чудова сонячна погода і, звісно ж, гарний настрій! І хочу ще більше покращити ваш настрій новиною про проведення кінофестивалю «Київський тиждень критики» (з 24 до…

Читайте також
Всі новини
РЕМОНТ АВТО ЗСУ
Всі новини
АВТО ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ
Всі новини
ДРОНИ ДЛЯ ЗСУ

Пошук новин...